پایتون (به انگلیسی: Python) یک زبان برنامه نویسی تفسیری، سطح بالا، و همه منظوره است، که خیدو فان روسوم[a] آن را طراحی کرده است، و اولین بار در سال ۱۹۹۱ منتشر شده است. فلسفه اصلی طراحی پایتون <<خوانایی بالای کد>> می باشد و نویسه های فاصله خالی در آن معنادار هستند و مکرر استفاده می شوند. ساختار زبانی و دیدگاه شیءگرا در پایتون به گونه ای طراحی شده است که به برنامه نویس امکان نوشتن کد منطقی و واضح (بدون ابهام) را برای پروژه های کوچک و بزرگ می دهد.

کلمات کلیدی و اصلی این زبان به صورت حداقلی تهیه شده اند و در مقابل کتابخانه هایی که در اختیار کاربر است بسیار وسیع هستند.

بر خلاف برخی زبان های برنامه نویسی رایج دیگر که بلاک های کد در آکولاد تعریف می شوند (به ویژه زبان هایی که از گرامر زبان سی پیروی می کنند) در زبان پایتون از نویسه فاصله و جلو بردن متن برنامه برای مشخص کردن بلاک های کد استفاده می شود. به این معنی که تعدادی یکسان از نویسه فاصله در ابتدای سطرهای هر بلاک قرار می گیرند، و این تعداد در بلاک های کد درونی تر افزایش می یابد. بدین ترتیب بلاک های کد به صورت خودکار ظاهری مرتب دارند.

پایتون مدل های مختلفی از آموزش برنامه نویسی (از جمله شی گرا و برنامه نویسی دستوری و تابع محور) را پشتیبانی می کند و برای مشخص کردن نوع متغیرها از یک سامانهی پویا استفاده می کند.

این زبان از زبان های برنامه نویسی مفسر بوده و به صورت کامل یک زبان شیءگرا است که در ویژگی ها با زبان های تفسیری پرل، روبی، اسکیم، اسمال تاک و تی سی ال مشابهت دارد و از مدیریت خودکار حافظه استفاده می کند.

زبان پایتون ۲ رسماً از سال ۲۰۲۰ دیگر پشتیبانی نمی شود و پایتون ۲٫۷٫۱۸ آخرین نسخهی پایتون ۲٫۷ و همچنین پایتون ۲ است؛ و ازاین به بعد دیگر هیچ وصلهی امنیتی ای یا بهبود دیگری در این نسخه داده نخواهد شد.با پایان پشتیبانی از پایتون ۲ فقط پایتون ۳ نسخه های بعدی آن پشتیبانی خواهند شد.

پایتون پروژه ای آزاد و متن باز توسعه یافته است و توسط بنیاد نرم افزار پایتون مدیریت می گردد.

پایتون اواخر دهه ۱۹۸۰ (میلادی) توسط خودو فان روسوم در مؤسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه[b] (CWI) در کشور هلند ایجاد شد.

هدف خیدو از ابداع پایتون ایجاد جانشینی برای زبان برنامه نویسی ای بی سی بود. که قابلیت پردازش استثناها را داشته باشد. پیاده سازی پایتون در دسامبر ۱۹۸۹ آغاز شد. خَودو طراح اصلی پایتون است و نقش مداوم او در تصمیم گیری پیرامون اهداف پایتون، باعث شد که انجمن پایتون به او لقب دیکتاتور خیرخواه جاویدان[c] را بدهد. فان روسوم تا ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۸ مسئولیت رهبری پروژهی پایتون را به عهده داشت. در آن زمان او اعلام کرد که از مسئولیت خود به عنوان دیکتاتور خیرخواه جاویدان کناره گیری می کند. در حال حاضر او مسئولیت رهبری پروژهی پایتون را به یک شورای ۵ نفرهی چرخان که خود نیز یکی از اعضای آن است داده است.

پایتون ۲٫۰ در ۱۶ اکتبر ۲۰۰۰ با ویژگی های مهم و جدید بسیاری منتشر شدکه شامل بازیافت حافظه با قابلیت شناسایی دور[d] و پشتیبانی از یونیکد بود.

پایتون ۳٫۰ در ۳ دسامبر ۲۰۰۸ منتشر شد این نسخه بازنویسی عمده ای از نسخهٔ قبل بود که سازگاری عقبرو[e] را شکسته بود.از سال ۲۰۱۵ مقرر شد نسخه های آموزش برنامه نویسی پایتون ۲٫۷ تنها تا سال ۲۰۲۰ پشتیبانی شوند.

آموزش برنامه نویسی جاوا اسکریپت

آموزش زبان برنامه نویسی پایتون

پایتون ,های ,زبان ,برنامه ,نویسی ,پشتیبانی ,برنامه نویسی ,می کند ,های کد ,بلاک های ,استفاده می ,زبان برنامه نویسی ,برنامه نویسی پایتون ,رهبری پروژهی پایتون ,دیکتاتور خیرخواه جاویدان

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


naabzist yasintech Khalij-e Fars Company «تریبون آزاد فرهیخت» زیرنظر «اندیشکده بین المللی فرهیخت» نرم افزارهاي نابینایان و ترفندهای رایانه ( گروه ریاضی بهارستان 1 ( ریاضی پویا Willa's memory فروشگاه سارینا شاپ avizinloy رایان فایل